Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Έλληνες και Ιταλοί ψάχνουν δουλειά… στην Αλβανία!

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Η Αλβανία εξελίσσεται σε ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας από αλλοδαπούς!

Σε μεγάλες πόλεις της Αλβανίας, ο αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν εργασία.... σημείωσε αύξηση 8%, έναντι του 2012, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 2.500 αλλοδαποί επέλεξαν την Αλβανία ως προορισμό για εύρεση εργασίας, με το 75% του προαναφερόμενου αριθμού να έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια εργασίας.

Από τα στοιχεία του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι, «ο αυξανόμενος αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες στην περιοχή και των νέων απλουστευμένων διαδικασιών για την απόκτηση άδειας εργασίας».

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία προέρχονται -σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας - από χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κίνα και η ΠΓΔΜ.