Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εκλογικές παρατυπίες καταγγέλλει ο Καπρίλες

Για μια υποτιθέμενη προσπάθεια «να αλλάξει η βούληση που εξέφρασαν οι πολίτες » στις χθεσινές προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας προειδοποίησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και υποψήφιος διάδοχος του Ούγκο Τσάβες Ενρίκε Καπρίλες.

«Προσπαθούν να ψηφίσουν σε... κλειστά εκλογικά τμήματα», ανέφερε ο Καπρίλες μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter και απαίτησε από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλίο να κηρύξει το επίσημο τέλος της ψηφοφορίας.

«Η κυβέρνηση είναι απελπισμένη. Θα ανακοινώσει αποτελέσματα που δεν υπάρχουν» συμπλήρωσε στο Twitter ο Καπρίλες. Τα εκλογικά κέντρα έπρεπε να κλείσουν στις 22:30 GMT, αλλά πολλά παρέμειναν ανοιχτά για να ψηφίσουν οι πολίτες που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στον ηγέτη της αντιπολίτευσης απάντησε ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Αραέζα αναφέροντας ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τον σεβασμό στη βούληση των πολιτών. «Πρόσεχε, Καπρίλες. Προσοχή αντιπολίτευση», είπε στο επίσημο κανάλι VTV. Κατά τη διάρκεια των εκλογών ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης είχε καλέσει τους πολίτες να αναφέρουν τυχόν παρατυπίες και διαβεβαίωσε ότι «η χιονοστιβάδα των ψήφων» θα ήταν η καλύτερη απάντηση στην απάτη.

Σύμφωνα με τον Καπρίλες, οι αρχές είχαν στείλει μηνύματα σε κρατικούς υπαλλήλους και άλλους ψηφοφόρους ωθώντας τους να ψηφίσουν υπέρ του αντιπάλου του Νίκολα Μαδούρο.