Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ από λίστα ανεπιθυμήτων επισκεπτών

Περιλαμβάνει ονόιματα Ρώσων στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Αμερική.

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η δημοσιοποίηση λίστας που θα περιλαμβάνει.... τα ονόματα Ρώσων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, επειδή θεωρούνται ύποπτοι για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα πλήξει σημαντικά τις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός.

«Η εμφάνιση της όποιας λίστας αναμφίβολα θα έχει μία πολύ αρνητική επίπτωση στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Αμερικής» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αλλά πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «εξακολουθούν να έχουν πολλές προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης και ανάπτυξης».

Σύμφωνα με αμερικανική νομοθεσία που καταδικάζει την Μόσχα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -περιλαμβανομένου του θανάτου του δικηγόρου Σεργκέι Μανίτσκι- ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρέπει μέχρι αύριο, Σάββατο, να καταθέσει λίστα με τα ονόματα Ρώσων, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ.