Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Θεαματική πτώση της δημοφιλίας Ολάντ τον Μάρτιο

Νέα πτώση υπέστη η δημοφιλία του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον Μάρτιο, με νέο χαμηλό ποσοστό της τάξης του 27%, σύμφωνα με δημοσκόπηση των TNS Sofres/Le Figaro.

Η υποστήριξη προς τον Σοσιαλιστή ηγέτη σημείωσε πτώση κατά ...τρεις εκατοστιαίες μονάδες τον Μάρτιο, στο χαμηλότερο επίπεδο για οποιονδήποτε πρόεδρο σε αυτή τη χρονική στιγμή της εντολής του εδώ και πάνω από 30 χρόνια, αναφέρεται στην δημοσκόπηση της εταιρείας TNS Sofres.

Η δημοσκόπηση αντανακλά μια δραματική απώλεια εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Ολάντ, ο οποίος εξασφάλιζε δημοφιλία της τάξης του 55% μόλις πριν από 10 μήνες.

Η υποστήριξη προς τον πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό φαίνεται επίσης να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με απώλεια τριών μονάδων: πλέον ανέρχεται στο 25%, πολύ κάτω από το 50% του Ιουνίου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν ο τέως υπουργός προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ βυθίσει την κυβέρνηση σε ανυποληψία αυτή την εβδομάδα, παραδεχόμενος ότι διατηρούσε καταθέσεις σε ένα μυστικό λογαριασμό στο εξωτερικό για πολλά χρόνια.

Τόσο ο Ολάντ όσο και ο Ερό έχουν αρνηθεί ότι γνώριζαν το οτιδήποτε για τον λογαριασμό, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart.