Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παραμιλάτε στον ύπνο σας;- Ισως δεν είναι και τόσο αστείο

Το να μιλάτε στον ύπνο σας μπορεί να σας φαίνεται...αστείο όταν συμβαίνει αραιά και που, αλλά όταν συμβαίνει περισσότερες φορές θεωρείται μια μη φυσιολογική συμπεριφορά του ατόμου κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η υπνολαλία, είναι μια διαταραχή του ύπνου κατά την οποία... κάποιος μιλάει όταν κοιμάται χωρίς να το γνωρίζει και να το θυμάται το επόμενο πρωί. Συνήθως δε χαρακτηρίζεται ως ασθένεια.

Η “νυχτερινή φλυαρία”, σαν μια συνομιλία ή ένα μουρμούρισμα, είναι συνήθως αβλαβής και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και γραφική. Αν όμως φωνάζετε με φόβο, αυτό μπορεί να συνδέεται με εφιάλτες. Μερικές φορές, οι ακροατές μπορεί να «βρουν» το περιεχόμενο προσβλητικό ή χυδαίο. Αυτό συνήθως συμβαίνει αν έχουμε άγχος, κατάθλιψη, πυρετό , στέρηση ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Οι «ομιλητές ύπνου», συνήθως μιλούν για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα ανά επεισόδιο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας. Η ομιλία κατά τη διάρκεια του ύπνου παρατηρείται κυρίως στα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 3 και 10 ετών. Έρευνες έδειξαν ότι περίπου 5% των ενηλίκων και 1 στα 10 μικρά παιδιά μιλούν στον ύπνο τους περισσότερο από μερικές νύχτες την εβδομάδα. Τα κορίτσια μιλούν στον ύπνο τους όσο και τα αγόρια. Η ομιλία μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο του ύπνου. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ταυτόχρονα με την υπνοβασία.

Αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ομιλία κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι:

- συναισθηματικό στρες

- πυρετός

- ψυχική διαταραχή της υγείας

- κατάχρηση ουσιών

- ορισμένα φάρμακα

Συνήθως δεν απαιτείται θεραπεία. Ωστόσο, αν η κατάσταση επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Έχει παρατηρηθεί ότι αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές μπορεί να βελτιώσουμε έως και να εξαφανίσουμε το παραπάνω φαινόμενο.

Δηλαδή:

* Αν μειώσουμε το άγχος μας

* Αν μειώσουμε την κατανάλωση του αλκοόλ

* Αν διακόψουμε το κάπνισμα

* Αν μειώσουμε την κατανάλωση καφεΐνης, αναψυκτικών και τσάι

* Αν ασκούμαστε καθημερινά

Πηγή: parapolitika.gr