Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κούρδοι: Διαψεύδουν έκκληση Οτζαλάν για εγκατάλειψη οπλισμού των ανταρτών

Αφορά στους μαχητές που εγκαταλείπουν την Τουρκία.

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας διέψευσε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, βάσει των οποίων ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν κάλεσε... τους μαχητές του να εγκαταλείψουν την Τουρκία δίχως να φέρουν όπλα, στο πλαίσιο της εν εξελίξει ειρηνευτικής διαδικασίας.

Εάν οι Κούρδοι αντάρτες εγκατέλειπαν άοπλοι το έδαφος της Τουρκίας, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), θα αποτελούσε κατά ορισμένους αναλυτές ένα σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της σύγκρουσης που διαρκεί τρεις δεκαετίες κι έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 και πλέον ανθρώπων.

Η εφημερίδα Yeni Safak, η οποία πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, έγραψε την Πέμπτη πως ο Οτζαλάν έστειλε σχετικό μήνυμα μέσω μιας αντιπροσωπείας του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που τον επισκέφθηκε στη φυλακή όπου κρατείται, στο νησί Ιμραλί, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Όμως ο συμπρόεδρος του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, δήλωσε πως ο Οτζαλάν είχε ετοιμάσει μια επιστολή για το ζήτημα, αλλά δεν παρέδωσε κάποιο μήνυμα την Πέμπτη.

«Πρώτα απ” όλα θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ο κ. Οτζαλάν δεν μας παρέδωσε κάποιο σαφές μήνυμα όσον αφορά την απόσυρση [των ανταρτών] κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας χθες, ούτε μας παρέδωσε κάποια επιστολή» είπε ο Ντεμιρτάς στον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Nuce κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πάντως, μας είπε ότι έχει γράψει μια επιστολή για το θέμα αυτό και ότι θα την παραλάβουμε σε μία ή δύο ημέρες. Αναμένουμε να λάβουμε αυτό το γράμμα σήμερα ή αύριο. Μας είπε ότι οι λεπτομέρειες περιέχονται σε αυτό» ανέφερε ο Ντεμιρτάς.