Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Toυρκογερμανός πολιτικός ζητεί συμπερίληψη του Κυπριακού στο Μνημόνιο

Γράφει ο Μακεδών

Επικρατεί η άποψη ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου δεν θα φέρει αντίρρηση στις ευρωπαϊκές και τουρκικές αξιώσεις, καθώς ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν 

Ο τουρκικής καταγωγής ...συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στοReuters ζητεί να συμπεριληφθεί το ζήτημα της επανένωσης της Κύπρου στη διαπραγμάτευση για την οικονομική διάσωση του νησιού.

Πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, κ. Νίκος Αναστασιάδης, είναι πολιτικός «με τον οποίο μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλά». Αυτό προφανώς ερμηνεύεται ότι ο κ. Αναστασιάδης ως υπέρμαχος του Σχεδίου Ανάν δεν θα φέρει αντίρρηση στις ευρωπαϊκές και τουρκικές αξιώσεις. 

«Στη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο, το ερώτημα για την επανένωση του νησιού δεν παίζει, δυστυχώς, κανένα ρόλο», δηλώνει ο συμπρόεδρος των Πρασίνων. «Το θέμα της επανένωσης έχει θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μαζί με το ζήτημα του περιορισμού του τραπεζικού τομέα, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και του «dumping» φόρων», υποστηρίζει.

Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητικός, επειδή με αυτόν τρόπο θα προστίθετο στις συζητήσεις ένα πολιτικό στοιχείο, το οποίο είναι δύσκολο να αξιολογηθεί.

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν η τοποθέτηση του κ. Τζεμ Έζντεμιρ αποτελεί προσωπική του άποψη ή επίσημη θέση των Πρασίνων.


: Βόρεια