Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δούρειος Ίππος για κατασχέσεις κατοικιών και επιχειρήσεων με την πώληση «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες σε ξένα funds!!!

Την υφαρπαγή της περιουσίας των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σχεδιάζουν ξένα funds, τα οποία επιθυμούν διακαώς - όπως και πράττουν – να αγοράσουν «κόκκινα» δάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

Το Newsbomb είχε αποκαλύψει ...πριν λίγες ημέρες, την τεράστια επιχείρηση που έχει στηθεί για...την αγορά «κόκκινων δανείω», που έχουν χορηγήσει ελληνικές τράπεζες, από ξένα funds.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα βρεθούν στα χέρια ξένων, που θα τα έχουν αγοράσει από τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς οι δανειολήπτες να γνωρίζουν τίποτα.

Το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού τις τελευταίες 10 ημέρες τα ξένα funds αγοράζουν μανιωδώς τα "κόκκινα δάνεια" των Ελλήνων δανειοληπτών.

Πρόκειται για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που θεωρούνται επισφαλή από τις τράπεζες, αφού είτε έχει σταματήσει η εξυπηρέτηση τους είτε παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους.

Τα ξένα funds αγοράζουν αυτά τα δάνεια στο 25-30% της αξίας τους και εκμεταλλεύονται τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές τράπεζες που επιλέγουν να ξεφορτωθούν αυτά τα δάνεια για να μειώσουν τις επισφάλειες που έχουν.

Από εκεί και πέρα, τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά και επενδυτικά συμφέροντα, θα ασκήσουν έντονη πίεση στους δανειολήπτες για την αποπληρωμή τους. Γνωρίζουν όμως ότι αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες και αυτό αποκαλύπτει τους πραγματικούς τους σκοπούς.

Τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που αποκαλούνται κεφάλαια-γύπες στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν αγοράζουν με κλειστά μάτια τα συγκεκριμένα δάνεια.
Επιλέγουν ποια θα αγοράσουν έχοντας σκοπό τι άλλο... τις κατασχέσεις.

Επιδιώκουν την κατάσχεση κατοικιών από τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο και την επαναπώληση τους σε συνταξιούχους από τη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία.

Άλλωστε τα funds που αγοράζουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες, εκπροσωπούν γερμανικά και ελβετικά κεφάλαια.

Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και με επιχειρήσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά η χώρα διαλύεται στη βάση ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η τρόικα πιέζει για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έλληνες δανειολήπτες έχουν δεχθεί ήδη ενοχλήσεις από νομικούς εκπροσώπους αυτών των funds, που τους καλούν να εξοφλήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους αφού πλέον τα δάνεια βρίσκονται στα δικά τους χέρια. Υπολογίζεται ότι αυτή η επιχείρηση εξαγοράς "κόκκινων δανείων" έχει ξεκινήσει από το περασμένο Οκτώβριο αφού εκμεταλλεύθηκαν την ανυπαρξία ενός θεσμικού πλαισίου που θα έθετε όρια και κανόνες.

Καμία τράπεζα δεν έχει ενημερώσει κανένα δανειολήπτη, ότι το δάνειο του εξαγοράστηκε και πλέον θα έχει να κάνει με ένα νέο πιστωτή.

Η κυβέρνηση, φοβούμενη την αντίδραση της τρόικας, προσανατολίζεται σε μία άτολμη νομοθετική ρύθμιση , επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης και να μην κατηγορηθεί για συνέργεια σε αυτό το πρωτοφανές πλιάτσικο αφελληνισμού περιουσιών και επιχειρήσεων.

Η νομοθετική ρύθμιση το μόνο που προβλέπει, είναι ότι τα ξένα funds θα είναι υποχρεωμένα να έχουν... εκπρόσωπο στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr