Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Άρτα: Ταξίδι του Μουσικού Σχολείου στη Σμύρνη στα πλαίσια του Comenius

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας με έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε από την Κυριακή 24-02-2013 μέχρι και την Παρασκευή 1-03-2013, το δεύτερο ταξίδι του στο εξωτερικό, στην Σμύρνη (Τουρκία), στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με θέμα »Our voices across Europe».

Στη συγκεκριμένη συνάντηση.... μαθητές από την Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ουγγαρία φιλοξενήθηκαν από μαθητές του Λυκείου Bayrakli της Σμύρνης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας που συμμετείχαν στη δράση αυτή ήρθαν σε επαφή με μαθητές αντίστοιχης ηλικίας από έξι διαφορετικές χώρες με διαφορετικές κουλτούρες, έλαβαν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις, είδαν τα αξιοθέατα της περιοχής της Σμύρνης και εξασκήθηκαν στη χρήση των διαφορετικών γλωσσών, ως απαραίτητο μέσο επικοινωνίας.

Διασκέδασαν, έκαναν νέους φίλους και συμβίωσαν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, δίνοντας το στίγμα της δικής τους ξεχωριστής πολιτισμικής ταυτότητας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Άρτας που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο ταξίδι του προγράμματος »Comenius», παρέδωσαν τη σκυτάλη σε εκείνους που θα συμμετέχουν στα υπόλοιπα ταξίδια – συναντήσεις, περιμένοντας με αγωνία την τελική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα το καλοκαίρι του 2014 για να φιλοξενήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τους νέους τους φίλους από τις υπόλοιπες χώρες του προγράμματος.



Πηγή: pamepreveza.gr