Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ιστορική συνάντηση δύο Παπών

Μία ιστορική συνάντηση του απελθόντος με τον νυν Πάπα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.

«Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο νέος πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος προσευχήθηκε.... μαζί με τον παραιτηθέντα και νυν επίτιμο Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.

Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκαν πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των «δυο παπών» από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά είναι γνωστό ότι ο νέος ποντιφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, τέλος, ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελλο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Έδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.