Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τηλεφωνική «σύνοδος κορυφής» ΕΕ – Ιαπωνίας με φόντο την Κύπρο

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και οι πρόεδροι του ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα για την κυπριακή κρίση και για την έναρξη ...διαπραγματεύσεων για ελεύθερες ανταλλαγές ανάμεσα στην Ιαπωνία και την ΕΕ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Η τηλεφωνική αυτή σύνοδος κορυφής» έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 ώρα Ιαπωνίας (11:00 ώρα Ελλάδας).

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν την Παρασκευή να αναβάλουν την προγραμματισμένη για σήμερα στο Τόκιο συνάντησή τους με τον ιάπωνα πρωθυπουργό λόγω των προσπαθειών της ΕΕ για την επίλυση της κυπριακής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

«Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, η ευρωπαϊκή πλευρά θα εξηγήσει την κατάσταση όσον αφορά την Κύπρο και θα συζητήσουν για την έναρξη συνομιλιών για εμπορική συνεργασία και για μια πολιτική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Ιαπωνία», τόνισε ο Σούγκα.