Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ξύπνησε η γηραιότερη αρκούδα της Ευρώπης στο Νυμφαίο

Όλες οι αρκούδες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο 48χρονος Ανδρέας, η γηραιότερη γνωστή αρκούδα της Ευρώπης, ξύπνησαν από τον χειμέριο ύπνο.

Ο χειμώνας φέτος ...δεν ήταν ιδιαίτερα βαρύς με αποτέλεσμα να μην κρατήσει για πολύ ο χειμέριος ύπνος των αρκούδων οι οποίες πάντως στο καταφύγιο καταφέρνουν να ακολουθούν φυσικό βιολογικό κύκλο και να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο.

Στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο φιλοξενούνται 12 αρκούδες οι οποίες κατασχέθηκαν κυρίως από ιδιώτες και θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί υπό τις φροντίδες των ανθρώπων του Αρκτούρου. Τα συγκεκριμένα ζώα δεν έχουν διδαχτεί να ζουν αυτόνομα από των άνθρωπο και γι’ αυτό δεν είναι εφικτή η ομαλή επανένταξή τους στη φύση.

Στο καταφύγιο στο Νυμφαίο φιλοξενούνται ο Μίσα, η Βέσνα, η Ειρήνη, ο Γιώργος, ο Γιωργάκης, η Κατερίνα, ο Μήτσος, ο Κυριάκος, η Μπάρμπαρα, η Τασούλα, ο Μανώλης και ο Ανδρέας.

Οι επισκέπτες μπορούν ήδη να επισκέπτονται το καταφύγιο της αρκούδας στο Νυμφαίο, τη Νίκειο σχολή, όπου και βρίσκεται το κέντρο ενημέρωσης του Αρκτούρου, για την καφέ αρκούδα και το καταφύγιο του λύκου στην Αγραπιδιά, με ενιαίο εισιτήριο.

Πηγή: voria.gr