Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ηλεία: Άλλα λέει τώρα ο εραστής της παπαδιάς για το έγκλημα

Νέα εκδοχή για την δολοφονία του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Κρέστενας, που σόκαρε την κοινή γνώμη, επιχειρεί να παρουσιάσει ο προφυλακισμένος Νικόλαος Παναγόπουλος σύμφωνα με τη Real News. 

Ενώ αρχικά είχε ομολογήσει ότι ....πυροβόλησε τον άτυχο κληρικό έπειτα από συνεννόηση με την πρεσβυτέρα Θεοδώρα Καρβελά, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση, πλέον αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή.

Η Real News αποκαλύπτει τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε πριν από μερικές εβδομάδες ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανακαλεί την αρχική ομολογία του υποστηρίζοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο της δολοφονίας και ότι παραδέχθηκε την ενοχή του επειδή τον χτύπησαν οι αστυνομικοί.

Στη νέα κατάθεσή του, που δόθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, ο Παναγόπουλος κάνει στροφή 180 μοιρών υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τον 52χρονο ιερέα. «Ανακαλώ την ομολογία μου κατά την απολογία μου ενώπιον σας στις 7 Σεπτεμβρίου 2012. Εγώ δεν πυροβόλησα τον σύζυγό της κ. Καρβελά, ούτε πήγα στον τόπο του συμβάντος με σκοπό να του αφαιρέσω τη ζωή. Την ημέρα του περιστατικού εργαζόμουν στην Κρέστενα από τις 9,30 το πρωί έως τις 13,50 το μεσημέρι», αναφέρει ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι είχε συναντήσει την παπαδιά μόνο τρεις φορές και ότι του είχε πει πως «ήθελε να βγάλει τον άντρα της από τη μέση». Όπως λέει επικοινωνούσαν με γραπτά μηνύματα και εκείνη έλεγε ότι τον αγαπάει, ζητώντας του να χωρίσει τη γυναίκα του. «Δύο ή τρεις φορές δεν θυμάμαι πόσες φορές, μου είχε στείλει μηνύματα. Μου έλεγε ότι τη χτύπαγε ο παππούλης και μου ζήταγε και χρήματα… Την ημέρα του περιστατικού η κα Καρβελά μου έκανε μια κλήση και μετά που της τηλεφωνούσα εγώ δεν απαντούσε.

Νομίζω ότι την έπαιρνα συνεχόμενα, δεν θυμάμαι όμως ακριβώς την ώρα, ίσως ήταν γύρω στις 11 π.μ. ή το μεσημέρι. Δεν την ήθελα για κάτι συγκεκριμένο. Δεν σας λέω ψέματα, δεν έχω να κρύψω κάτι. Όταν τελικά μιλήσαμε στο τηλέφωνο, η κα Καρβελά δεν μου είπε τίποτα. Το μόνο που μου είπε ήταν ότι θα πήγαινε με τον παππούλη στη Ζαχάρω για καφέ».

Το άλλο πρόσωπο
Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αναφέρεται σε άλλο πρόσωπο που ήταν – όπως ισχυρίζεται – εραστής της παπαδιάς για τέσσερα χρόνια και ζητεί να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση, αφού, όπως λέει, τη μοιραία μέρα «δούλευε σε σημείο στα εξακόσια μέτρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος».

Κλείνοντας τη συμπληρωματική του κατάθεση, ο κατηγορούμενος για το φόνο του ιερέα – πατέρα τριών παιδιών – υποστηρίζει ότι ομολόγησε στους αστυνομικούς επειδή τον χτύπησαν. «Για μένα ο παππούλης ήταν ανθρωπάκι, με κράτησε στο τραπέζι του με κέρασε. Από το πολύ ξύλο είπα στους αστυνομικούς σε εκείνο το σημείο έγινε το συμβάν. Με κλειστά μάτια το είπα… Εγώ δεν μπορώ ούτε σε κηδεία να πάω, ούτε σκοτωμένο άνθρωπο να δω. Σας λέω την αλήθεια», καταλήγει ο Νικόλαος Παναγόπουλος.

Από την πλευρά της, η παπαδιά, μιλώντας τον περασμένο Δεκέμβριο αποκλειστικά στην «R» είχε υποστηρίξει ότι ο Παναγόπουλος σκότωσε μπροστά στα μάτια της τον ιερέα επειδή ήθελε να ζήσει μαζί της. Όπως υποστηρίζει η Θεοδώρα Καρβελά, οδήγησε εκείνη το αυτοκίνητο στο σημείο του φόνου γιατί πίστευε ότι δράστης και θύμα μόνο θα συζητούσαν. «Μου είχε πει «θέλω να του πω δυο λόγια».

Δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα κάνει κάτι κακό. Απλά αυτός (σ.σ. ο Παναγόπουλος) με εκβίαζε, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να με εκβιάζει συνέχεια και να μου λέει «αν δεν κάνεις αυτά που σου λέω θα κάνω κακό στην οικογένειά σου και τα παιδιά σου» κι έχω τρία παιδιά που λατρεύω» είχε πει η πρεσβυτέρα.

Λύτρας: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Δικαιοσύνης

Για σπασμωδική κίνηση από την πλευρά του κατηγορούμενου κάνει λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της παπαδιάς, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στη Real News. «Ο Νικόλαος Παναγόπουλος, ενώ από την πρώτη στιγμή αβίαστα τόσο ενώπιον των αστυνομικών αρχών, όσο και κατά την απολογία του στην κυρία Ανακρίτρια ομολόγησε την πράξη του, με το συμπληρωματικό του υπόμνημα στις 12-2-2013 δήλωσε ότι ανακαλεί την ομολογία του, ισχυριζόμενος ότι δήθεν δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε τον ιερέα.

Πρόκειται προφανώς για μια σπασμωδική κίνηση, με σκοπό να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών της αποτρόπαιης πράξης του. Οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και μόνο στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα μέχρι και ο συνήγορός του να παραιτηθεί από την υπεράσπισή του. Η εντολέας μου είναι αθώα, το μόνο που μπορεί να της προσαφθεί είναι ότι σύναψε ερωτικό δεσμό με τον λάθος άνθρωπο, οι προσωπικές επιλογές όμως όσο λανθασμένες κι αν φαίνονται από ηθικής και κοινωνικής σκοπιά δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα».Πηγή: ilialive.gr