Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μετά την ενσωμάτωσή τους»

Αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια και ψήφο στους ομογενείς προαναγγέλλει ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι η ιθαγένεια πρέπει να αποδίδεται όχι με την ελπίδα να ...ενσωματωθεί κάποιος στην ελληνική κοινωνία, αλλά αφού έχει ήδη ενσωματωθεί και εκφράζει την ελπίδα ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, για τις ρυθμίσεις του νέου νόμου, ο οποίος θα προβλέπει μεταξύ άλλων εξαιρετική πολιτογράφηση για αλλοδαπούς επιχειρηματίες που επενδύουν σημαντικό κεφάλαιο στην Ελλάδα.

«Είχαμε επισημάνει ότι ο υφιστάμενος νόμος για την ιθαγένεια δεν ήταν συμβατός με το Σύνταγμα σε βασικές του διατάξεις και δικαιωθήκαμε και με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι διατάξεις αυτές αφορούν στην απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών με μόνο κριτήριο τη γέννησή τους στη χώρα μας, χωρίς να συνδέονται με αυτή και με ουσιαστικό δεσμό, έτσι ώστε να δικαιολογείται η ένταξή τους σε αυτή, καθώς και την ψήφο των μεταναστών κατά τις δημοτικές εκλογές που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Το σχέδιο νόμου που έχουμε καταρτίσει αντιμετωπίζει αυτές τις συνταγματικές παραβιάσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οφείλουμε και τη χώρα να προστατεύσουμε από την ανεξέλεγκτη ελληνοποίηση μεταναστών και τα παιδιά αυτά να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, έχοντας άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα, έως ότου αποκτήσουν τις προϋποθέσεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας».

Αναφερόμενος στην ψήφο των ομογενών μας ο κ. Αθανασίου επισημαίνει ότι υπάρχουν 5 εκατ. Έλληνες στο εξωτερικό που πρέπει να συνδεθούν με την Ελλάδα ώστε να υπάρχει συντονισμός των εθνικών δυνάμεων.