Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Από το σχολείο στο γραφείο του βουλευτή οι «παιδαγωγοί» της Χρυσής Αυγής

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Τη στιγμή που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία καταδικάζει τη «διάπλαση των παίδων» στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ξεκινάει ο χορός των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε γραφεία βουλευτών του κόμματος.

Τρεις μέρες πριν την έναρξη του «κύκλου πνευματικής αφύπνισης», όπως...
χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τον προσηλυτισμό των παιδιών, δύο δάσκαλοι από την Α' και Β' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής αποσπώνται από τα Δημοτικά Σχολεία όπου διδάσκουν σε γραφεία βουλευτών της Χ.Α.

Διαβάζοντας τις υπουργικές αποφάσεις (η «Κ.Ε.» έχει τους αριθμούς πρωτοκόλλου) και ερευνώντας τις δύο περιπτώσεις δασκάλων, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μακριά έχουν φτάσει τα πλοκάμια της Χρυσής Αυγής. Στην πρώτη περίπτωση ξεκινούν από τα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα και καταλήγουν σε Δημοτικό Σχολείο της Ανατολικής Αττικής.

Ακολουθούν, δηλαδή, το δρομολόγιο μίας εκ των «παιδαγωγών» της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει αναλάβει τη «διάπλαση των παίδων». Πρόκειται για τη Σ.Ρ., ενεργό δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά, η οποία σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που φέρει την ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου 2013 και την υπογραφή βέβαια του αρμόδιου υπουργού, Αντώνη Μανιτάκη, θα αποσπαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «στο γραφείο του βουλευτού Γιώργου Γερμενή, για γραμματειακή υποστήριξη του έργου του».

Και πρώην συνδικαλιστής

Για τον ίδιο λόγο πρόκειται -σύμφωνα με την υπουργική απόφαση- να διατεθεί στο γραφείο του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο εκπαιδευτικός Π.Ν. Τα βήματα του τελευταίου μπορεί να καταλήγουν στη Χρυσή Αυγή, άξιον απορίας όμως είναι το γεγονός ότι ξεκινούν από τον πιο μάχιμο χώρο των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, ο Π.Ν. είναι γνωστός στους συναδέλφους του ως αριστερός συνδικαλιστής και θεωρούνταν επί χρόνια μάχιμος εκπαιδευτικός, ο οποίος αγωνιζόταν για τα δικαιώματα του κλάδου του. 

Το 2010, μάλιστα, ήταν υποψήφιος στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο το οποίο περιλαμβάνει την Απέναντι Οχθη, τις Παρεμβάσεις και άλλες αριστερές δυνάμεις. Λέγεται ότι πριν από λίγους μήνες, στις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, διέρρευσε ότι έχει ζητήσει απόσπαση σε γραφείο της Χρυσής Αυγής και φυσικά δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο. Σχετική ανακοίνωση είχε βγάλει τότε και το ΠΑΜΕ. Αναφερόταν σε εκπαιδευτικό που για χρόνια συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο αριστερών δυνάμεων, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών «υποψήφιος σε εκλογές του συλλόγου "Σωκράτης" ως υποψήφιος για αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και ως υποψήφιος αιρετών, παλαιότερα».

Εχουν ταλέντο

«Πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν ταλέντο στην επικοινωνία, πηγαίνουν με απόσπαση σε γραφεία κομμάτων και αφήνουν τις τάξεις. Υπάρχουν φήμες ότι το ίδιο συμβαίνει και στα γραφεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Αλέξανδρος Δελμούζος» στην Ανατολική Αττική, Σάββας Σεχίδης. 

Σχετικά με τις αποσπάσεις σε γραφεία βουλευτών, ο ίδιος ανέφερε «δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν έγγραφα, υπήρχαν φήμες, πολλά είχαν ακουστεί» και τόνισε πως «σε μια περίοδο που τα σχολεία έχουν αποδεκατιστεί, είναι παράλογο να φεύγουν καθηγητές από οποιοδήποτε κόμμα στη μέση της χρονιάς». Οσον αφορά τη δραστηριότητα της Χ.Α. στην Ανατολική Αττική, ο κ. Σεχίδης ισχυρίζεται ότι «επικοινώνησα αμέσως με όλα τα σχολεία, προκειμένου να ενημερωθώ αν το φαινόμενο έχει πάρει έκταση. Γίνεται με τις ευλογίες των γονέων τους, στα γραφεία. Ευτυχώς δεν υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία. Μιλάμε για Δημοτικά, για μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».
πηγη