Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο έλεος του χιονιά πάνω από δέκα πολιτείες στις ΗΠΑ

Τέσσερις νεκροί από τροχαία εξαιτίας του πάγου – Ακυρώθηκαν πάνω από 2.600 πτήσεις.

(φωτό) Το γλυπτό Cloud Gate, γνωστό ως «Τhe Bean» καλυμμένο από το χιόνι όπως και ολόκληρο το Σικάγο και πολλές ακόμη πολιτείες των ΗΠΑ. (REUTERS/Jim Young)

Η χιονοθύελλα που πλήττει αρκετές πολιτείες στις βόρειες ΗΠΑ και κατευθύνεται προς ....την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον προκάλεσε την ακύρωση περίπου 2.600 πτήσεων και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, αφού πολλοί δρόμοι έχουν παγώσει.

Περισσότερες από δέκα πολιτείες, από τη Μινεσότα ως τη Βιρτζίνια, βρίσκονται στην πορεία της χιονοθύελλας. Ηδη στη Μοντάνα το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν από το χιόνι και τον πάγο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Μεγάλες χιονοπτώσεις αναμένονται, οι οποίες θα καταστήσουν επικίνδυνες τις μετακινήσεις», προέβλεψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Στο Σικάγο το χιόνι θα φτάσει τα 30 εκατοστά και περισσότερες από 900 πτήσεις ακυρώθηκαν. Στη Μινεάπολη ακυρώθηκαν 100 πτήσεις, ενώ στην περιοχή της Ουάσινγκτον θα ακυρωθούν σήμερα τουλάχιστον 1.160 πτήσεις.

«Η χιονοθύελλα θα ενισχυθεί φτάνοντας τις πολιτείες που βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού», δήλωσε ο Νταν Πέτερσεν της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.«Είναι πιθανόν να πέσει τόσο χιόνι που να σπάσει κλαδιά δέντρων και καλώδια ηλεκτροδότησης», πρόσθεσε.

Στην Ουάσινγκτον το χιόνι θα φτάσει από 10 ως 20 εκατοστά.