Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέα απόπειρα απόδρασης κρατουμένων στα Τρίκαλα – Ανοιξαν πυρ με καλάσνικοφ από βαν έξω από τις φυλακές

Σκηνικό πολέμου εκτυλίχθηκε στις φυλακές Τρικάλων το απόγευμα της Παρασκευής με βροχή από σφαίρες στον περίβολο του ιδρύματος, αλλά και στην ταράτσα, ενώ δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από την... Γ' πτέρυγα των φυλακών όταν ομάδα περίπου δέκα κρατουμένων έκοψε τα κάγκελα, ανέβηκε στην ταράτσα και άρχισε να πυροβολεί κατά των φρουρών, ενώ άγνωστο παραμένει το πως βρέθηκαν στα χέρια τους τα όπλα.

Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους οι οποίοι άνοιξαν πυρ, πιθανότατα με καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών.

Από τα πυρά έχουν τραυματιστεί δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά ο ένας εκ τω οποίων είναι σοβαρά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατούμενο συνεχίζουν να είναι «ταμπουρωμένοι» στην ταράτσα των φυλακών, ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους ένοπλους που πυροβόλησαν από το βαν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο οχήματα, ενώ ενδέχεται να έχουν αποδράσει μέσω αυτών τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι.

Δεύτερη απόπειρα μετά τον Βλαστό

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο.

Τότε οι συνεργοί του είχαν ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ από το ελικόπτερο με τους φρουρούς να απαντούν στα πυρά, ενώ είχαν πέσει περισσότερες από 500 σφαίρες.