Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κλειστό και το Χρηματιστήριο Κύπρου

Συνεδριάζει στις 8 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για να αποφασίσει με βάση τα στοιχεία και δεδομένα που θα έχει ενώπιον του κατά πόσον θα παραμείνει κλειστό ή θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος.... της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου είπε ότι το ΧΑΚ θα παραμείνει κλειστό στην περίπτωση που δεν λειτουργήσουν την Τρίτη οι τράπεζες γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα είναι δυνατό να διενεργείται η εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες γίνονται μέσω τραπεζών.

Επίσης, η κ. Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, με κοινοποίηση στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί κατά πόσον θα επιβληθεί τέλος αλληλεγγύης στα χρήματα, ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, τα οποία ευρίσκονται σε λογαριασμούς πελατών (client accounts) των Κυπριακών Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ).

Η κ. Καλογήρου είπε ότι αυτό που αναφέρθηκε στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών στην οποία παρευρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών είναι ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν αυτά τα χρήματα από το τέλος αλληλεγγύης που αποφασίστηκε στο Eurogroup.

Πηγή: Newmoney.gr