Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ζήτησε ο Πέπε Γκρίλο

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ζήτησε το κίνημα των Πέντε Αστέρων, στη συνάντηση της ηγεσίας του με τον πρόεδρο τη Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο επικεφαλής του κινήματος, Πέπε Γκρίλο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν.... θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, ενώ σύντομες δηλώσεις πραγματοποίησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων, Ρομπέρτα Λομπάρντι και Βίτο Κρίμι.

«Ζητήσαμε να μας δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, διότι είμαστε η δύναμη που έλαβε τις περισσότερες ψήφους των Ιταλών πολιτών», δήλωσε η Ρομπέρτα Λομπάρτνι.

«Αν μας δοθεί μια πλήρης εντολή, θα παρουσιασθούμε ενώπιον του κοινοβουλίου και θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του», τόνισε η εκπρόσωπος των Πέντε Αστέρων στην βουλή.

Ο Βίτο Κρίμι, από την μεριά του, εκπρόσωπος του κινήματος στην Γερουσία, αναφέρθηκε στα προγραμματικά σημεία των Πέντε Αστέρων.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται δημοψήφισμα για το ευρώ, έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών, κατάργηση της φορολόγησης του σπιτιού ιδιοκατοίκησης, κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων και ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η Ρομπέρτα Λομπάρντι, τέλος, τόνισε ότι «η εκλογή των προέδρων Βουλής και Γερουσίας ήταν αποτέλεσμα παζαρέματος των κομμάτων» και εξήγησε πως «σε περίπτωση που το κίνημά της παραμείνει στην αντιπολίτευση, θα ζητήσει την προεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Στη συνέχεια την πόρτα του προεδρικού μεγάρου πέρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αντιπροσωπεία της Λέγκας, ενώ το απόγευμα, στις επτά ώρα Ελλάδος, Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα έχει διερευνητικές συνομιλίες με τον επικεφαλής της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.