Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά»

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «κωφεύει» στις αντιδράσεις τις ακαδημαϊκής κοινότητας, σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Την άμεση απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», προκειμένου να διεξαχθεί ο αναγκαίος διάλογος για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, ζητά οΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας.... την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «κωφεύει» στις αντιδράσεις τις ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο «Αθηνά» «ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης» υπακούοντας στη λογική της «μνημονιακής λιτότητας», «αντιστρατεύεται το συμφέρον των φοιτητών» και στρέφεται «κατά της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας».

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου επικρίνει την προώθηση του σχεδίου με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, επισημαίνοντας ότι η ακαδημαϊκή κυβέρνηση «ουδέποτε κλήθηκε σε ουσιαστικό διάλογο».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε ανοικτή διαβούλευση για το σχέδιο «Αθηνά» όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 5.00 το απόγευμα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Πηγή: voria.gr