Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Εκθεση ΗΠΑ για Βαλκάνια: Κίνδυνος εξεγέρσεων

Οι εσωτερικές πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το 2013.

Αυτή είναι η εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που ....υποβλήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ειδικά για την Αλβανία, στους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δεν υπάρχει ανησυχία για επιστροφή στην άγρια κομματική διαμάχη που ξέσπασε μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2009, όταν η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τις εκλογές και περιστασιακά είχε μποϊκοτάρει το Κοινοβούλιο για περίπου δύο χρόνια. Η έκθεση αναφέρει ότι με την αύξηση των προσπαθειών για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και βίας από ομάδες Σέρβων εξτρεμιστών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Για τα Σκόπια η έκθεση δεν προβλέπει επιστροφή στον εμφύλιο πόλεμο, αυτόν που την ταλάνισε πριν από μία δεκαετία, αλλά προβλέπει περαιτέρω εμβάθυνση των διαφορών μεταξύ των σλαβικών και των αλβανικών κοινοτήτων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr