Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Η κυπριακή κρίση δεν απειλεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης»

Ο νέος υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε σήμερα ότι η κυπριακή κρίση δεν απειλεί «τη σταθερότητα της ευρωζώνης» και κάλεσε τη Λευκωσία να επαναλάβει τις συνομιλίες με τους δανειστές της μετά την απόρριψη από το κυπριακό κοινοβούλιο του σχεδίου διάσωσης.

«Δεν πιστεύω ότι ....αυτή η απορριπτική απόφαση απειλεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος διατηρεί προσωρινά το χαρτοφυλάκιο του αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις μέχρι τον διορισμό απόψε στη θέση του Ζερόμ Καουζάκ.

«Έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, μέτρα διαρθρωτικά», τα οποία θα επιτρέψουν «να αποφευχθεί η επανάληψη των κερδοσκοπικών περιπετειών του παρελθόντος», είπε ο γάλλος υπουργός.

«Πρέπει να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κατά συνέπεια η τρόικα θα έχει νέες συνομιλίες με την Κύπρο, είπε ο Μπερνάρ Καζνέβ, υπερασπιζόμενος τη διατήρηση από την ευρωζώνη της πρότασης για την επιβολή τελών επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, σε αντάλλαγμα με την χορήγηση δανείου ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Προσωπικά δεν σοκαρίστηκα επειδή ζητήθηκε από κάποιους ρώσους ολιγάρχες να συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας», είπε ο γάλλος υπουργός προσθέτοντας ότι οι κυπριακές τράπεζες «δεν συγκαταλέγονται στις διαφανέστερες του κόσμου και φιλοξενούν μη κατοίκους κατά 45% , οι οποίοι, κατά μεγάλη πλειοψηφία, είναι ρώσοι ολιγάρχες».