Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πληρώνεται για να θρηνεί στις κηδείες

Το να κλαίει κανείς κατά παραγγελία δεν είναι εύκολο, αλλά η Liu Jun-Lin έχει προσληφθεί για να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα στις κηδείες ανθρώπων που δε γνώρισε ποτέ στη ζωή της.

Και μπορεί πολλοί να κάνουν λόγο για εμπορευματοποίηση του πόνου και του θανάτου, αλλά... η Liu ισχυρίζεται ότι το επάγγελμά της είναι ιερό, καθώς όσοι πεθαίνουν έχουν με αυτό το ξεπροβόδισμα πιο εύκολη μετάβαση στην άλλη ζωή.

«Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει, πενθείς τόσο πολύ που όταν έρχεται η στιγμή της κηδείας, δεν σου έχουν μείνει άλλα δάκρυα. Πώς θα εξωτερικεύσεις λοιπόν όλο αυτό τον πόνο; Αυτός είναι ο ρόλος μου να ενεργοποιήσω τον όλο μηχανισμό», δηλώνει η Liu, η οποία τονίζει ότι το κλάμα της είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μάλιστα για τα δάκρυα της πληρώνεται αδρά, αφού η εταιρεία που την έχει προσλάβει, χρεώνει μέχρι και 600 δολάρια ανά εμφάνιση.

Μέντορας της υπήρξε η γιαγιά της, η οποία ανέλαβε την ανατροφή της όταν η Liu έχασε σε ηλικία 11 ετών τους γονείς της. Και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα γνωρίζει μεγάλη πτώση, η Liu είναι αποφασισμένη να το συνεχίσει εκπαιδεύοντας άλλες κοπέλες με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης.