Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι Σκοπιανοί κατηγορούν την Ελλάδα για κατάχρηση θρησκευτικής ελευθερίας

«Η ελληνική κυβέρνηση επί είκοσι χρόνια απορρίπτει την αίτηση χορήγησης άδειας για κατασκευή μιας σλαβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αριδαία (σε παρένθεση την αναφέρει ως Соботско- Sobotsko) και η σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα βρίσκεται ....καθημερινά αντιμέτωπη με πολύπλοκες διαδικαστικές ποινές». Αυτό επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση της Σλαβικής Διασποράς με θέμα«Έκθεση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα- Με έμφαση στην περίπτωση της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Στην έκθεση τονίζονται παραδείγματα της συνολικής κουλτούρας της κατάχρησης του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας στην ελληνική έννομη τάξη, η εμπειρία των μεταναστών, η «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη καθώς και η περίπτωση τηςσλαβικής ορθόδοξης κοινότητας στη ‘Μακεδονία του Αιγαίου’.

«Οι Έλληνες ιερείς αρνούνται να βαφτίσουν τα παιδιά με σλαβικά ονόματα και οι ηγέτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, υποκινούν, δημόσια, τη βία εναντίον των Σλάβων. 

Οι ιερείς οι οποίοι απασχολούνται στο δημόσιο τομέα έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα πληροφοριοδοτών για το συντονισμό με την κρατική αστυνομία, για να καταστείλουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σλάβων στη χώρα» σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση. 
Στην Ελλάδα- επισημαίνεται- δεν υπάρχει διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, καθώς και το άρθρο 3 του Συντάγματος ορίζει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ως τη ‘μεγάλη θρησκεία’ στη χώρα.

«Σύμφωνα με τον ορισμό αυτόν, τα μέλη του Ελληνικού Ορθόδοξου Κλήρου, θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και η πράξη προσηλυτισμού ή η καύση των νεκρών απαγορεύονται, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο. 

Η ελληνική έννομη τάξη δεν επιτρέπει τη θρησκευτική ελευθερία για άλλες θρησκείες, εκτός από τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτό μαρτυρείται από το μεγάλο αριθμό των κατηγοριών εναντίον του Τούρκου Μουφτή της Ξάνθης από τις οποίες επιβαρύνεται πριν αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η μοίρα των πιστών της Σλαβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο απελπιστική, σημειώνει με έμφαση τη Σλαβική Διασπορά». 
Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η έκθεση θα υποβληθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Αυστραλία, στον Καναδά και πολλά ευρωπαϊκά κοινοβούλια, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η Αθήνα θα δημιουργήσει τελικά ίση θρησκευτική ελευθερία σε όλους τους Έλληνες πολίτες και κατοίκους της», γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων Dnevnik.

: Newsbomb