Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σκληρή απάντηση Βαξεβάνη στον Μαρκογιαννάκη για την μήνυση

Μέσω Twitter απάντησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στη μήνυση που κατάθεσε σε βάρος του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Προς θρασύμια βουλευτές που κάνουν ...μηνύσεις: αν έχετε τσίπα πάνω σας, να παραιτείστε απ’ την ασυλία σας όταν έχετε το θράσος να κάνετε μηνύσεις», έγραψε στο Twitter o Κώστας Βαξεβάνης.

Επίσης στην ιστοσελίδα «το Κουτί της Πανδώρας» αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο: «O κ. Μαρκογιαννάκης έχει τελικά πολύ θράσος. Στο τεύχος 8 του περιοδικού HOT-DOC αποκαλύψαμε το πλήρες κατηγορητήριο εναντίον του για τις φωτογραφικές προκηρύξεις που υπέγραφε μέσω των οποίων το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σ αυτές τις προκηρύξεις, το αδίκημα του όμως παραγράφηκε και δεν οδηγήθηκε ποτέ σε δίκη μέσα από τον γνωστό νόμο περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου. Παρότι του αφιερώσαμε ένα ολόκληρο τεύχος ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν έβγαλε άχνα. Δεν τόλμησε να απαντήσει σ όσα εγγράφως τον ρωτούσαμε. Όταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέλαβε πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής εκφράσαμε την απορία πώς ένας πολιτικός, ο οποίος έπρεπε ο ίδιος να αντιμετωπίσει την προανακριτική επιτροπή για 2 τουλάχιστον περιπτώσεις, είναι πρόεδρος στην προανακριτική της Λίστας Λαγκάρντ. 

Αναφέραμε μάλιστα ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης εκτός από την υπόθεση των πυροσβεστικών έπρεπε να αντιμετωπίσει την προανακριτική στην υπόθεση Siemens. Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε υπογράψει την παραλαβή του συστήματος C4I και όπως σημειώνει το πόρισμα της επιτροπής για τη Siemens ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και είπε 29 φορές ψέματα στην ίδια την προανακριτική. Ένας από τους κατηγόρους του ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ρήγας, που σήμερα στέκεται δίπλα του στην προανακριτική. Το πόρισμα της επιτροπής εναντίον του κ. Μαρκογιαννάκη ήταν καταπέλτης και η επιτροπή ζητούσε την παραπομπή του. Στην ψηφοφορία ωστόσο στη βουλή ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε υπέρ της παραπομπής του και έτσι καταλήξαμε γι’ ακόμα μία φορά στην ατιμωρησία.

Στο τεύχος 22 του HOT DOC που κυκλοφορεί, αποκαλύπτουμε ότι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παρότι πρόεδρος της προανακριτικής για τη Λαγκάρντ είναι δικηγόρος μέλους του κυκλώματος εφοριακών της Θεσσαλονίκης που κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια δραχμές από το δημόσιο χρήμα. Δύο από τα μέλη αυτού του κυκλώματος είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Για όλες τις περιπτώσεις ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας, αντιθέτως επικοινώνησε με τον Κ. Βαξεβάνη ζητώντας του επανειλημμένα ιδιωτική συνάντηση για να «λυθεί το θέμα». Ο Κώστας Βαξεβάνης του απάντησε πως η απάντηση του όφειλε να δοθεί δημόσια και όχι ιδιωτικά. Μετά από αυτό ο κ. Μαρκογιαννάκης αντί να απαντήσει επέλεξε να κάνει μήνυση. 

Επειδή είναι πρώην εισαγγελέας γνωρίζει πολύ καλά πως η μήνυση του δεν έχει καμία τύχη. Προτιμά ωστόσο να διακινδυνεύει την πιθανότητα να υπάρξει εναντίον του μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Από ότι φαίνεται όμως ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ μικρότερος από το να απαντήσει σ αυτά που αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα του hot doc και του site koutipandoras.gr. O κ. Μαρκογιαννάκης κρύβεται πίσω από τη Βουλευτική ασυλία και κάνει μηνύσεις για να δημιουργεί εντυπώσεις αντί να απαντήσει. Ως δημόσιο πρόσωπο είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να σέβεται το δημόσιο έλεγχο από τη δημοσιογραφία αλλά και να δίνει απαντήσεις. Τις περιμένουμε».
newsbomb.gr