Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στα 68 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες

Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν τον Φεβρουάριο το σύνολο των καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Τα 20 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις... ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ είναι οι ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, μείωση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας JCC που ελέγχει τις πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα προχθές αγοράστηκαν με εγχώριες κάρτες προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ μια εβδομάδα πριν οι αγορές ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ (μείωση 22%).

Οι τράπεζες, οι οποίες θα μείνουν κλειστές μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου, παρέχουν μετρητά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και πληρωμής (ΑΤΜ) από 600 έως 1000 ευρώ ημερησίως.

«Οι προσπάθειες είναι τα ΑΤΜ να λειτουργούν κανονικά και να ανεφοδιάζουν τον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς.

Όσο οι τράπεζες είναι κλειστές το πρόβλημα στην αγορά εντείνεται.