Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο σκαμνί Ακης, Βίκυ, Σμπώκος και άλλοι 16 - Όλα τα ονόματα εδώ

Για τις 22 Απριλίου προσδιορίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για τις «μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Προηγήθηκε, σήμερα, η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που ....παραπέμπει τον πρώην υπουργό, οικείους του αλλά και συνεργάτες του, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που φέρονται να δωρίθηκαν προκειμένου να επιλέξει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τα υποβρύχια και τα αντιπυραυλικά συστήματα TORM1.

Βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ο βασικός κατηγορούμενος μέσω υπεράκτιων ή εξωχώριων εταιριών που αφανώς του ανήκαν, νομιμοποιούσε παράνομες αμοιβές του, εμφανίζοντας αγοραπωλησίες ακινήτων ή άλλες επενδυτικές δραστηριότητες.

Στην όλη επιχείρηση φέρονται να τον συνέδραμαν καθοριστικά, είτε με μικρότερο είτε με μεγαλύτερο βαθμό εμπλοκής, επιχειρηματίες, δικηγόροι κ.ά., ενώ αντίστοιχη συμπεριφορά αποδίδεται στην πρώην και τη νυν σύζυγό του και στην κόρη του.

Ο προσδιορισμός της δίκης, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, έγινε κατ' επιταγή του νόμου για διαφορά κρατικών αξιωματούχων, που ορίζει την επ' ακροατηρίω εξέτασή τους σε διάστημα ακόμη και 4 μηνών μετά την εισαγωγή τους σε ανάκριση.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτός από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, θα καθίσουν η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.

Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση οι:

 1. Άκης Τσοχατζόπουλος
 2. Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών
 3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια
 4. Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού
 5. Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας
 6. Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου
 7. Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου
 8. Γιάννης Σμπώκος
 9. Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος
 10. Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
 11. Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού
 12. Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
 13. Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας
 14. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
 15. Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
 16. Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου
 17. Φώτης Αρβανιτίδης
 18. Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ
 19. Γιώργος Κωνσταντάτος

Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου. Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.