Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συμμετοχή στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ εξετάζει η Ρωσία

Δύο νέα στοιχεία φαίνεται πως μπαίνουν στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Νεότερες πληροφορίες του simgalive αναφέρουν ότι η Ρωσία κάνει σκέψεις για συμμετοχή της στο οικόπεδο 12. Παράλληλα, φέρεται διατεθειμένη να μπει ως στρατηγικός επενδυτής σε ημικρατικούς οργανισμούς.

«Οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των.... δυο χωρών θα είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας», δήλωσε ο κ. Σαρρής.

Η Κύπρος έχει ζητήσει, εξάλλου, πενταετή επιμήκυνση του υπάρχοντος ρωσικού δανείου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο που λήγει το 2016, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 4,5%.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι η Κύπρος και η Ρωσία συζητούν, εκτός του θέματος του δανείου, τη συνεργασία τους στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.

“Υπάρχουν πολλές ομάδες που εργάζονται αυτήν την στιγμή επί σειράς θεμάτων. Τράπεζες, φυσικό αέριο, υπάρχουν εκεί ευκαιρίες επί των οποίων μπορούμε να βασίσουμε κάποια συνεργασία και κάποια υποστήριξη εκ μέρους της Ρωσίας”, δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής στους δημοσιογράφους.

“Ζητήσαμε καθαρά βοήθεια, αλλά επίσης και κάτι που θα έχει οικονομικό νόημα για τη Ρωσία”, πρόσθεσε.