Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η Μονή Εσφιγμένου προσφέρει πολύτιμο πίνακα για να μειωθεί το χρέος

Σε μια ξεχωριστή κίνηση προχωρούν οι «αντάρτες» μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου όρους, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. 

Οι μοναχοί αποφάσισαν να παραχωρήσουν... ένα από τα πιο ιστορικά κειμήλια που κατέχουν, την περίφημη «Σκηνή του Ναπολέοντα» στη Γαλλία.

Πρόκειται για ένα χρυσοποίκιλτο αριστούργημα υφαντουργίας που βρίσκεται στην κατοχή τους εδώ και 194 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», μοναδικός τους όρος είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να ορθοποδήσει η Ελλάδα.

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν ζητούν κανένα απολύτως αντάλλαγμα για το μοναστήρι και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει ήδη γίνει γνωστή η σκέψη αυτή στην ελληνική κυβέρνηση και αναμένονται εξελίξεις.

Για τους Γάλλους, η «Σκηνή του Ναπολέοντα» αποτελεί σημαντικό ιστορικό κειμήλιο και έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να την αποκτήσουν, ενώ το 2009 ο Νικολά Σαρκοζί προσπάθησε να μεταβεί ανεπίσημα στο Άγιο Όρος προκειμένου να δει από κοντά τη Σκηνή. (newsbomb)