Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε σωματοφύλακας του Ομπάμα

Για τον Ραφαέλ Πριέτο διενεργούνταν έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ανδρες των Μυστικών Υπηρεσιών για τη σωματοφυλακή τόσο προηγούνται όσο και έπονται της οικογένειας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. (EPA/DENNIS BRACK)

Νεκρός βρέθηκε ...ένας άντρας των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών και μέλος της ομάδας σωματοφυλάκων του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο διενεργούνταν έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ραφαέλ Πριέτο φαίνεται πως αυτοκτόνησε. 

Πηγή από την αμερικανική αστυνομία δήλωσε στον Τύπο ότι εναντίον του Πριέτο διενεργούνταν διοικητική εξέταση επειδή διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μια ξένη υπήκοο, γεγονός που δεν είχε αναφέρει στην υπηρεσία του ως όφειλε.

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών Μαξ Μίλιεν δήλωσε ότι οι συνθήκες και οι αιτίες του θανάτου του Πριέτο αποτελούν αντικείμενο έρευνας από την αστυνομία της Κολούμπια. «Ο Ραφαέλ Πριέτο είχε μια διακεκριμένη 20ετή σταδιοδρομία, η οποία χαρακτηρίζεται από επιτυχίες, αφοσίωσης και πολλούς φίλους και η Μυστική Υπηρεσία θρηνεί έναν πολύτιμο συνάδελφο», είπε ο Μίλιεν.

Η έρευνα που διενεργούνταν για τον Πριέτο δεν αφορούσε την αποκάλυψη ευαίσθητων η απόρρητων πληροφοριών, αλλά το γεγονός ότι η σχέση του ενδεχομένως να παραβίαζε τους κανόνες της Μυστικής Υπηρεσίας – η οποία υπερηφανεύεται ότι προστατεύει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Αμερικής, όμως τους τελευταίους μήνες έχει εκτεθεί ασυνήθιστα.
Υπάλληλοι της Μυστικής Υπηρεσίας κατηγορήθηκαν ότι έφεραν γυναίκες, μερικές από αυτές πόρνες στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους στην Κολομβία, τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Οπως ανακοινώθηκε αργότερα από την ίδια την υπηρεσία, εννέα άτομα βρέθηκαν ένοχα για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Μια κυβερνητική έρευνα συμπέρανε ότι οι πράξεις τους δεν έθεσαν την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου σε κίνδυνο, αλλά το γεγονός έφερε σε δύσκολη θέση την υπηρεσία.