Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Θεσσαλονίκη: Αρκουδάκι «έσβησε» στην άσφαλτο μπροστά στα μάτια της μαμάς του

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που περνούσαν εγκλωβίστηκε το μικρό αρκουδάκι που τελικά παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή του ενώ η μητέρα του το καλούσε από την απέναντι πλευρά του δρόμου, ανήμπορη να το βοηθήσει…

Μοιραία ήταν η διάβαση του δρόμου το αρκουδάκι περίπου πέντε μηνών χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό... Καστοριάς-Νεστορίου, λίγο έξω από τον οικισμό της Κολοκυνθούς, σύμφωνα με το newsit.gr

Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού, το αρκουδάκι έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τα αυτοκίνητα, παρακολουθώντας την μητέρα του από την απέναντι πλευρά του δρόμου.
Εγκλωβισμένο όμως από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, με πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα.

Η μητέρα του συνέχισε να το αναζητεί στην περιοχή για αρκετή ώρα μετά συμβάν, προσπαθώντας να πλησιάσει το σημείο, πιστεύοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΟΥΡΟΥ μετά από συντονισμένες ενέργειες απομάκρυνε τη μητέρα από την περιοχή, με την βοήθεια των υπηρεσιών αστυνομίας και πυροσβεστικής, συλλέγοντας, στη συνέχεια, το νεκρό ζώο.

Για το 2012, μέχρι στιγμής, 10 αρκούδες έχουν τραυματισθεί θανάσιμα σε τροχαία δυστυχήματα, εκ των οποίων οι 4 ήταν νεαρά αρκουδάκια φετινής γέννας.