Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Θα απολυθούν οι προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ;;

Στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σκέφτεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα οδηγηθούν σε απόλυση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αφού θα καταργηθεί η θέση τους.

Η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους ώστε ως το τέλος του 2012 να φύγουν από το Δημόσιο....2.000 άτομα, άλλοι 5.000 ως τον Μάρτιο του 2013 και συνολικά 25.000 άτομα ως το τέλος του 2013.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε προς κατάργηση όλων των θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου η κάλυψη των οποίων έγινε εκτός διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Από το 1994 και μετά οπότε καθορίστικε ο οργανισμός του ΑΣΕΠ ήταν δυνατή η πρόσληψη εκτός διαγωνισμού, κυρίως για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου οι οποίοι ωστόσο λίγο καιρό μετά μονιμοποιούνταν σε οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται για παράδειγμα οι υπηρεσίες της Βουλής. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο νόμος της Βάσως Παπανδρέου (Ν. 2839/2000) και το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου (164/2004).
Τώρα φαίνεται πως όλοι αυτοί οτι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο προς απόλυση.

Επίσης καθιερώνει αυτοδίκαιη αργία για όλους τους υπαλλήλους στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μια σειρά παραπτωμάτων (π.χ. παράβαση καθήκοντος).
Από: epikaira.gr