Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Για το επίδομα γάμου, ρε γαμώτο ή και ο σκύλος χορτάτος....

Απίστευτη κοροϊδία του λαού από τον Φ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Άκου τώρα τι σχεδιάζουν. Να δηλώσουν δήθεν παρών αν έρθουν όλα σε ένα άρθρο για να το παίξουν και καλά αριστεροί συγκυβερνούντες, αλλά από την άλλη θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπου συμμετέχουν.

Μετά από ένα τετράμηνο διαρκών...υπαναχωρήσεων από κόκκινες γραμμές και την περίφημη προγραμματική συμφωνία η ΔΗΜΑΡ, κι ενώ έχει συμφωνήσει στις περικοπές του πακέτου των 13,5 δις, «πιάστηκε» από το επίδομα γάμου για να …ανακόψει ταχύτητα προς την κατρακύλα.

Για την ακρίβεια, η ΔΗΜΑΡ ανθίσταται σε ό,τι αφορά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ζητά να καθορίζεται από το κράτος ο κατώτατος μισθός, ενώ αντιδρά και στην περικοπή του επιδόματος γάμου. Ωστόσο, αν υπάρξει μια μικρή βελτίωση στο πακέτο, έστω στο θέμα του επιδόματος γάμου, το συζητάει να επανεξετάσει τη θέση της.

Στο μεταξύ έχει διαμορφώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί, με γνώμονα να διατηρείται η
πίτα ολόκληρη και ο σκύλος να είναι χορτάτος. Δηλαδή και να μην υπερψηφίσει τα μέτρα και αυτό να μην θεωρηθεί άρση της εμπιστοσύνης της στην κυβέρνηση.

Εν ολίγοις, η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να ψηφίσει «παρών», εφόσον μέτρα κι εργασιακά έρθουν σε ένα πακέτο και στη συνέχεια θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, καθώς όπως λένε τα στελέχη της η διαδικασία επέχει ρόλο ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ήδη, πολλοί εντοπίζουν το αλλοπρόσαλλο του πράγματος: η ΔΗΜΑΡ δεν θα «λερώσει» τα χέρια της η ίδια, αλλά θα στηρίξει αυτούς που θα το κάνουν, στην προσπάθεια να ξηλωθεί ό, τι έχει απομείνει από τα εργασιακά, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι νέες περικοπές θα ενισχύσουν περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία. Ακόμη χειρότερα, η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να συνειδητοποιεί με βίαιο τρόπο ότι δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν πράγματα που έχουν ψηφιστεί ή συμφωνηθεί σε προηγούμενη φάση, και κυρίως τη σαρωτική δύναμη του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, που λειτουργεί ως οδοστρωτήρας, πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός και δεν αναχαιτίζεται με εκ των υστέρων – υπεύθυνες - «τσιρίδες», του στυλ «είναι δική μας δουλειά το τι θα κάνουμε με τα εργασιακά και όχι της τρόικας». Αμ δε…

Με άλλα λόγια η ΔΗΜΑΡ έχει παγιδευτεί στην συγκυβέρνηση και αναζητεί να συγκεράσει την κυβερνητική σταθερότητα και την πολιτική και κομματική της επιβίωση την οποία καλείται επιπλέον να προστατέψει από την επιθετική στάση της τρόικας η οποία ήδη ζητά νέες «μεταρρυθμίσεις» στέλνοντας το μήνυμα ότι οι απαιτήσεις της δεν τελειώνουν εδώ επομένως, τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία.http://loutraki1.blogspot.gr