Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο



Η οικονομική αβεβαιότητα που συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου δραστηριοποιείται η Coca Cola 3E, επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του ομίλου στο α’ εξάμηνο του 2012, καθώς...... τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 25% (στα 109 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η οικονομική αβεβαιότητα που συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου δραστηριοποιείται η Coca Cola 3E, επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του ομίλου στο α’ εξάμηνο του 2012, καθώς τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 25% (στα 109 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις, αυτά αυξήθηκαν κατά 1% και διαμορφώθηκαν στα 3,43 δισ. ευρώ, με τον όγκο πωλήσεων να υποχωρεί κατά 2%, στα 1.011 εκατομμύρια κιβώτια. Στις αναδυόμενες αγορές ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές υποχώρησε 5% και 4% αντίστοιχα.

Προοπτικές
Για τις προοπτικές του ομίλου στο δεύτερο μισό της χρονιάς, η διοίκηση της Coca Cola 3E αναμένει τη συνέχιση των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών στις περισσότερες από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, γεγονός που αντανακλά τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα και αστάθεια που επικρατεί στην Ευρώπη. Αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και διατήρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με ένα ολοένα και πιο απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον. Απόρροια όλων αυτών αναμένεται ότι θα είναι η πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης το 2012 σε κάποιες από τις βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας. Οσον αφορά, τέλος, το κόστος πρώτων υλών, η εταιρεία αναφέρει ότι η εικόνα βαίνει βελτιούμενη το τελευταίο διάστημα.

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Πηγή: ΕΘΝΟΣ