Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Η Παλαιστινιακή Αρχή θα χάσει τη νομιμοποίησή της»Η Παλαιστινιακή Αρχή «θα χάσει γρήγορα τη νομιμοποίησή της στα μάτια του παλαιστινιακού λαού», υποστήριξε σήμερα ο Ρόμπερτ Σέρι, ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Κατά την άποψή μου η Παλαιστινιακή Αρχή θα χάσει...... γρήγορα τη νομιμοποίησή της αν δεν σταθεί ικανή να προωθήσει τους πολιτικούς στόχους της, τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους που θα υπάρχει με ειρήνη και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ», ανέφερε ο Σέρι μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε φοιτητές στο Ρίσον Λέτζιον, κοντά στο Τελ Αβίβ.

«Ορισμένοι πιστεύουν ότι μια ισχυρή οικονομία αρκεί για να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Δυτική Όχθη», σημείωσε ο Σέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε. «Πράγματι, τα τελευταία χρόνια παρατηρήσαμε μια σημαντική οικονομική ανάπτυξη στα Παλαιστινιακά Εδάφη και μια σχετική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης και μιας συνεργασίας (με το Ισραήλ) άνευ προηγούμενου όσον αφορά την ασφάλεια. Όμως από μόνη της η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον», προειδοποίησε.

«Κανένας πολιτικός θεσμός δεν μπορεί να επιβιώσει αν βασίζεται αποκλειστικά στην οικονομία και δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση. Αν δεν πάρουμε τον πολιτικό δρόμο που οδηγεί στη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους (…) φοβάμαι ότι οι παλαιστινιακοί θεσμοί θα πάψουν να είναι βιώσιμοι και θα καταρρεύσουν. Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων», πρόσθεσε.

Οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων διακόπηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010. Η διεθνής κοινότητα πιέζει τις δύο πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.