Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η… επιβεβαίωση για τα τουρκικά ολυμπιακά παραμύθια

«Από τον Όλυμπο της Αττάλειας παίρνουν την ονομασία τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες» σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κιλίτς, ο οποίος επικαλέστηκε και ....
.... αυτά που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι «η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας».

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο ο Κιλίτς είπε επίσης ότι ο Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της».

Ο Τούρκος υπουργός είπε μάλιστα ότι «οι φράσεις αυτές ήταν αρκετά δυνατές. Εάν ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θα είχα επηρεαστεί». Και σημείωσε: «Πρέπει πια η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ανατολία, στα εδάφη που γεννήθηκε». Παρόμοιες δηλώσεις περί πατρίδας της Ολυμπιακής φλόγας στο Τσίραλι της Αττάλειας είχε κάνει ο Τούρκος υπουργός και στις 26 Ιουλίου.