Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επιβεβαιώθηκε ότι αγνοούνται δύο δημοσιογράφοι στη ΣυρίαΣύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές οι δύο δημοσιογράφοι πιθανότατα εξαφανίστηκαν στο Χαλέπι.

Ο 43χρονος γάλλος καμεραμάν Ζιλ Ζακιέ ήταν ο πρώτος...... δυτικός δημοσιογράφος που έχασε τη ζωή του από την αρχή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία

Δυο δημοσιογράφοι που εργάζονται για την χρηματοδοτούμενη από την αμερικανική κυβέρνηση Alhurra TV, επιβεβαιώθηκε ότι αγνοούνται στη Συρία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Πάντως η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ δεν ήταν σε θέση να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Η Broadcasting Board of Governors (BBG) υπό την εποπτεία της οποίας λειτουργεί η Φωνή της Αμερικής, καθώς και άλλοι τηλεοπτικοί δορυφορικοί σταθμοί, απηύθυνε τη έκκληση στην κυβέρνηση της Συρίας, για την άμεση απελευθέρωση των δύο 
δημοσιογράφων, του Λιβανέζου ανταποκριτή, Μπασάρ Φαχμί και του Τούρκου κάμεραμαν Κιουνίετ Ουνάλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές οι δύο δημοσιογράφοι πιθανότατα εξαφανίστηκαν στο Χαλέπι, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Συρίας. Ταξίδευαν μαζί τη γιαπωνέζα δημοσιογράφο, Μίκα Γιαμαμότο η οποία σκοτώθηκε στο Χαλέπι, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς στο Χαλέπι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις κυβερνητικές συριακές αρχές. 

«Η ασφάλεια των δύο δημοσιογράφων είναι πρωταρχικής σημασίας για μας, και συστήνουμε στις συριακές αρχές να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους», δήλωσε ο Μάικλ Μίχαν μέλος της BBG.