Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αλλαγές με αντάλλαγμα βοήθεια



Την απόλυτη προσήλωσή του στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας με αντάλλαγμα οποιαδήποτε βοήθεια και την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ επανέλαβε μιλώντας στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Την απόλυτη προσήλωσή του στην...... ανάγκη μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας με αντάλλαγμα οποιαδήποτε βοήθεια και την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ επανέλαβε μιλώντας στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ. Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας τόνισε: «Ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ο ίδιος πως οι αγορές ομολόγων δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πειθαρχία. Τον πιστεύουμε. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος». Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρέσλερ ήταν αναφανδόν εναντίον κάθε παρέμβασης της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων και άλλαξε ρότα, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ έθεσε ως προϋπόθεση τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το ευρώ
Για άλλη μια φορά, δε, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι το ενιαίο νόμισμα «δεν μπορεί να αποτύχει εξαιτίας της απουσίας μεταρρυθμίσεων από ορισμένα κράτη», φωτογραφίζοντας τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιώντας Μαδρίτη και Ρώμη. Οσον αφορά στην επιβράδυνση, που φαίνεται ότι εμφανίζει η γερμανική οικονομία, ο Ρέσλερ φάνηκε πιο επιεικής και αρνήθηκε να δώσει μεγάλη βαρύτητα στις εκτιμήσεις που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. «Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο ”ύφεση”. Εχουμε μια στιβαρή οικονομία. Από την άλλη, βλέπουμε ότι η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη επηρεάζει τις δικές μας επιχειρήσεις. Η πρόβλεψη για εμάς παραμένει ανάπτυξη 0,7% για το 2012». Ο στόχος που θέτει για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι αφενός η σταθεροποίηση της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας.




Πηγή: ΕΘΝΟΣ