Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στα σκουπίδια καταλήγουν σχεδόν τα μισά τρόφιμα!

Περισσότερα από 2.000 δολάρια το χρόνο σπαταλά κάθε οικογένεια σε άχρηστα προϊόντα...
Σχεδόν τα μισά (επακριβώς τo 40%) τρόφιμα που προμηθεύεται μία μέση οικογένεια κάθε χρόνο καταλήγουν στα σκουπίδια, προκύπτει από μελέτη που δημοσιοποίησε το “Επισιτιστικό-Γεωργικό πρόγραμμα του Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Φυσικών πόρων (NRDC)’.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια ετησίως σπαταλά σε άχρηστα, εν τέλει, τρόφιμα το ποσό των…2.275 δολαρίων.

Μάλιστα, εάν η σπατάλη αυτή περισταλεί έστω κατά 15%, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με το ισοδύναμο ποσό η ετήσια σίτιση 25 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Εξάλλου, η ίδια οργάνωση διαπιστώνει ότι από το 1970 και μετά η σπατάλη των ευκατάστατων αμερικανικών οικογενειών στα τρόφιμα έχει σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 50%, ιδίως σε ό,τι αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα που παραμένουν στην οικογενειακή κουζίνα έως ότου έλθει η ώρα… να πεταχτούν.

Πάντως μεμονωμένοι καταναλωτές και τα εστιατόρια «συμπρωταγωνιστούν» στο ίδιον άκρατο καταναλωτισμό.

Η οργάνωση προτείνει στον πρόεδρο Ομπάμα να ετοιμάσει γρήγορα μια ολοκληρωμένη δημόσια εκστρατεία, για να περισταλεί αυτή η σπατάλη.