Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έκτακτη εισφορά σε όσους πήραν υψηλό εφάπαξΝέες απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρουν τα σενάρια για «κούρεμα» του εφάπαξ που καταβάλλουν ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», «μοντέλο» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει το....... Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων με την επιβολή έκτακτης εισφοράς στη σύνταξη από 1%-2% σε όσους έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το μέτρο θα αφορά τους σχετικά νεότερους συνταξιούχους ή θα επεκταθεί χρονικά και σε δικαιούχους παλαιότερων ετών.

Εξετάζονται επίσης και άλλα σενάρια, όπως η ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ στο Δημόσιο.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ με το οποίο ξεκινά η καταβολή περίπου 33.000 εφάπαξ.

Μεταξύ των ταμείων αυτών είναι αυτά των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των κληρικών, των εργοληπτών δημοσίων έργων, των δημοτικών υπαλλήλων, των δημοσιογράφων, των δικηγόρων Αθηνών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ των αστυνομικών κ.α.