Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Την ερχόμενη εβδομάδα το πόρισμα για το θάνατο του Αραφάτ μετά τον εντοπισμό πολωνίου

Το πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ θα δημοσιοποιηθεί «στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας» από το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Κέντρου Βοντουά (CHUV) στη Λοζάνη, το οποίο έχει αναλάβει...την εξέταση της σορού του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Το CHUV, το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα το καλοκαίρι ότι είχε εντοπίσει υψηλές ποσότητες πολωνίου στα προσωπικά είδη του Αραφάτ. Δέχτηκε κατόπιν επίσημου αιτήματος να εξετάσει και την σορό του πρώην ηγέτη, ζητώντας όμως να δοθούν εγγυήσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή ότι θα εργασθεί χωρίς παρεμβάσεις.

Η υπόθεση περί δηλητηρίασης του Αραφάτ ανακινήθηκε στις 3 Ιουλίου με την προβολή από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα ενός ντοκιμαντέρ, στο οποίο το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάνης, το οποίο είχε αναλύσει βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί από εκείνα τα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ που είχαν δοθεί στη χήρα του από το νοσοκομείο του Περσί (Παρίσι), όπου είχε αποβιώσει τον Νοέμβριο του 2004 ο πρώην ηγέτης, αναφέρθηκε ότι έχει ανακαλύψει σε αυτά «αφύσικη ποσότητα πολωνίου».

Εν συνεχεία, η χήρα του Αραφάτ είχε καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων για την πιθανή δολοφονία του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr