Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Σε εξέλιξη μια επανάσταση στη Συρία»



Μια επανάσταση είναι σε εξέλιξη στη Συρία, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, κύριου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη των συνομιλιών του με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Τα γεγονότα στη Συρία ...... δεν αποτελούν μόνο διαφωνίες ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση, αλλά μια επανάσταση», τόνισε στο συνομιλητή του ο Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, συγκρίνοντας την κατάσταση στη χώρα του με αυτήν της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το 1991.

«Η επανάσταση στη Συρία μοιάζει με αυτό που συνέβη στην Ομοσπονδία της Ρωσίας, όταν ακολούθησε το δρόμο της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου», ενώπιον δημοσιογράφων, η παρουσία των οποίων επετράπη κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Λαβρόφ.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα που είχε να συνομιλήσει με τον Σάιντα σε μια κρίσιμη για τη Συρία περίοδο και υπογράμμισε ότι θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή για να αποσαφηνίσει για μια ακόμα φορά τη θέση της Μόσχας όσον αφορά τη συριακή κρίση, ενώ απηύθυνε έκκληση για διάλογο ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συγκρούσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα στη συνοικία Καντάμ της Δαμασκού ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες. Στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας ακούγονται εκρήξεις, ενώ δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου των ανταρτών.