Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία σπάνε τα «ταμπού»

Σπάει τα στερεότυπα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Σαουδικής Αραβίας. Η ομάδα Jeddah United έχει προσελκύσει τα βλέμματα όσων αγαπούν το γυναικείο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, καθώς δίνει τη δική της μάχη για ισάξια μεταχείριση.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μέχρι σήμερα...... αποκλείονταν από τον αθλητισμό μπροστά σε κοινό. Επίσης δεν τους επιτρέπεται να οδηγούν ή να ταξιδεύουν χωρίς τον σύζυγο ή τον κηδεμόνα τους. Αυτές οι γυναίκες όμως αποφάσισαν να επαναστατήσουν.

«Τέσσερα χρόνια πριν μιλούσαμε απλά για ένα ταμπού. Σήμερα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή. Υπάρχουν επιχειρήσεις πρόθυμες να μας στηρίξουν. ΄Έτσι πραγματικά πιστεύω ότι η κοινωνία μας αναπτύσσεται», λέει στο CNN η αρχηγός της ομάδας Leena Al Maeena.

Η ανακοίνωση της Σαουδική Αραβίας ότι για πρώτη φορά θα επιτρέψει σε γυναίκες να λάβουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 ήταν «σταθμός». Σήμερα δεν έχει δηλωθεί ακόμη συμμετοχή από γυναικεία ομάδα καθώς υπάρχουν ακόμη κολλήματα και περιορισμοί όπως το γεγονός ότι πρέπει να συνοδεύονται από άνδρα σε όλες τις εκδηλώσεις ή να φορούν μουσουλμανική ενδυμασία.