Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αντιδράσεις στην Ιταλία για τους ομοφυλόφιλους καραμπινιέριΣάλο έχουν προκαλέσει στα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι αποκαλύψεις του Μαρτσέλο Στράτι, ενός 49χρονου ο οποίος υπηρετεί από το 1986 στην Guardia di Finanza, το Σώμα της Οικονομικής Αστυνομίας ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και μέλος της...... οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας», έγραψε σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα της Ρώμης Il Fatto Quotidiano.

Με την κίνησή του αυτή, ο Στράτι, έδωσε την απάντησή του στον «δεύτερο τη τάξει» του Σώματος, Κλεμέντε Γκασπάρι, ο οποίος, σε πρόσφατη ομιλία του, είχε αναφέρει ότι «το να παραδέχεται κανείς ότι είναι γκέι, κάποιες φορές και μέσω Διαδικτύου, όπως έκανε ένας άνδρας της οικονομικής αστυνομίας, δεν συνάδει με τον ρόλο και την θέση ενός καραμπινιέρου».

Σύμφωνα με εκείνον, «το σώμα των καραμπινιέρων είναι σαν ένα τραίνο, όλοι οι επιβάτες του οποίου πριν κατέβουν πρέπει να αφήνουν καθαρή την θέση τους. Οι ομοφυλόφιλοι που δηλώνουν την ιδιαιτερότητά τους, είναι, ουσιαστικά επιβάτες που ευθύνονται εν δυνάμει για την βρωμιά ή την παρέκκλιση του τραίνου από την πορεία του».

Από την πλευρά του πάντως, ο Στράτι αντέτεινε στην επιστολή του ότι «συμβουλές σαν αυτές του στρατηγού Γκασπάρι μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες».

Η εφημερίδα Corriere della Serra υπενθυμίζει ότι: «πρόσφατα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να καταργήσει κάθε περιοριστικό μέτρο και κανονισμό, σε βάρος των ομοφυλόφιλων στρατιωτών».

Οι ιταλικές ενώσεις και σύνδεσμοι που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τονίζουν, παράλληλα, ότι «οι στρατιώτες, αστυνομικοί, καραμπινιέροι, πρέπει να κρίνονται μόνο βάσει της δουλειάς και της συνέπειας τους. Οι προσωπικές και σεξουαλικές διακρίσεις, δεν πρέπει να έχουν, πλέον, καμία θέση και αξία».