Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παραίτηση -βόμβα με καταγγελίες και κατά της Λαγκάρντ



Με επιστολή-βόμβα, όπου καταγγέλλει το ΔΝΤ για το αδιέξοδο στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα, ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επί 20 χρόνια υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ταμείου και σύμβουλος στο ευρωπαϊκό τμήμα, Πίτερ Ντόιλ. 

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι αρμόδιο...... για τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Η επιστολή παραίτησης, με ημερομηνία τη 18η Ιουνίου, που έχει στην κατοχή του το CNN, γράφει ότι «ντρέπεται ακόμη και που σχετίζεται με το ΔΝΤ», όχι μόνο λόγω της «ανικανότητας» που επέδειξε κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά επειδή, όπως αναφέρει, «σοβαρές δυσκολίες είχαν προβλεφθεί εγκαίρως, αλλά συγκαλύφθηκαν εδώ». Βάσει των κατηγοριών του Ντόιλ, η συνέπεια της αποτυχίας του Ταμείου να προειδοποιήσει για όσα θα επακολουθούσαν, αλλά και η αναποφασιστικότητα των πολιτικών της περιοχής, είχαν ως αποτέλεσμα να υποφέρουν (και να απειλούνται με χειρότερα) πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Δεύτερος ρόλος
Ακόμη αναφέρει ότι η έλλειψη αποφασιστικότητας από πλευράς ηγεσίας του Ταμείου έχει φέρει το δεύτερο νόμισμα παγκοσμίως «στο χείλος του γκρεμού», ενώ το ΔΝΤ «τα τελευταία δύο χρόνια περιορίστηκε σε δεύτερους, βοηθητικούς ρόλους» στις προσπάθειες διάσωσής του.

Ο Ντόιλ δεν διστάζει να στρέψει τα πυρά του και εναντίον της Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η εκλογή της έγινε με αδιαφανείς όρους και ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από το φύλο της ούτε από την ακεραιότητά της.

Η επιστολή Ντόιλ έρχεται στη δημοσιότητα τη στιγμή που εκφράζονται ανοιχτά φόβοι από οικονομολόγους ότι τα άκαμπτα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει το Ταμείο στις υπερχρεωμένες χώρες βλάπτουν περισσότερο από ό,τι ωφελούν, ενώ αποτυγχάνουν να περιορίσουν την κρίση, που εισέρχεται πλέον στην τρίτη συνεχή χρονιά.




Πηγή: ΕΘΝΟΣ