Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο – Οι κάτοικοι μετρούν… «πληγές»!Υπό έλεγχο τέθηκε στις 19.00 το απόγευμα, πέντε ημέρες σχεδόν μετά την εκδήλωσή της, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στην Κίσαμο, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική και οικονομκή καταστροφή.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε, μεταξύ των περιοχών ...Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι παρέδωσε στις φλόγες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 1.000 δασικής καθώς και 500 στρέμματα με ελαιόδεντρα, 2 αγροικίες και 2 εγκαταλελειμμένα σπίτια αλλά και εκατοντάδες ζώα και μελίσσια.

Η ακριβής καταγραφή των ζημιών θα γίνει τις επόμενες ημέρες ωστόσο οι κάτοικοι των περιοχών που «δέχτηκαν» την πύρινη λαίλαπα και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μετρούν ήδη τις πληγές τους, όχι με νούμερα αλλά με τον κόπο μιας ζωής.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή ενώ περιπολίες θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κισσάμου συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών του ν. Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών την Τρίτη 24/7/2012 και ώρα 13.00 μ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλίου της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που λαμβάνει χώρα (έστω και σε ύφεση) μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Εννιά Χωριών.