Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ: Ισχυρότερο το Ιράν παρά τις διεθνείς κυρώσειςΤο Ιράν είναι σήμερα «100 φορές πιο ισχυρό» από ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια, παρά τις δυτικές κυρώσεις που έχει αναγκαστεί να αντιμετωπίσει έπειτα από την ισλαμική επανάσταση του 1979, υποστήριξε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Οι δυτικοί έχουν κάνει ....... πολλή φασαρία για τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οι ίδιοι που κάνουν δυνατό τον ιρανικό λαό [...] επιβάλλοντας κυρώσεις εδώ και τριάντα χρόνια» είπε ο Ιρανός ηγέτης, τον οποίο επικαλείται η κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν «άντεξε όλες τις κυρώσεις και είναι σήμερα 100 φορές ισχυρότερο από ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια» πρόσθεσε σε μια ομιλία του σε μια διεθνή σύνοδο για την «ισλαμική αφύπνιση» στην Τεχεράνη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει σε ισχύ από τις αρχές της χρονιάς αυστηρό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, κλιμακώνοντας τις σκληρές διεθνείς κυρώσεις που επιβάλλουν εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας από το 2010 για να πιέσουν την Τεχεράνη σε ό,τι αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι κυρώσεις στοχοθετούν τον τραπεζικό τομέα και τον πετρελαϊκό τομέα και ασκούν όλο και μεγαλύτερη πίεση στην ιρανική οικονομία, έστω κι αν η επίσημη προπαγάνδα συνεχίζει να διαβεβαιώνει ότι είναι αναποτελεσματικές.