Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σκωτσέζοι επιλέγουν εδώ και 30 χρόνια διακοπές στην Κρήτη

Δύο ζευγάρια από την Γλασκώβη της Σκωτίας, ο Mark, η Sophie, o Bryan και η Janice REYNOLDS, επισκέφθηκαν την Παρασκευή το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη για να παραλάβουν...... το αναμνηστικό δίπλωμα που απονέμεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων βραβεύσεων στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της περιοχής. Στην τιμητική βράβευση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη.

Οι σύζυγοι, που είναι και αδέλφια, παρουσιάστηκαν με τις κομψές παραδοσιακές σκωτσέζικες ενδυμασίες «Κίλτ», μαύρη φούστα και άσπρο πουκάμισο! 

Τα δύο ζευγάρια παντρεύτηκαν στην πόλη του Αγίου Νικολάου το 2006 και το 2012 αντίστοιχα.

Πρόκειται για μα μεγάλη οικογένεια σκωτσέζων, οι οποίοι περνάνε τις διακοπές τους στον Άγιο Νικόλαο από το 1983, σχεδόν 30 χρόνια! 

Γοητευμένοι από τη σταθερή αξία της φιλοξενίας και της ασφάλειας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους κρητικούς και την περιοχή του Αγίου Νικολάου, δηλώνουν ότι δεν έχουν παράπονα αλλά ούτε παρατηρήσεις να προσθέσουν στο πέρασμα όσων χρόνων επισκέπτονται την περιοχή. Θεωρούν τον Άγιο Νικόλαο πανέμορφο και είναι μαγεμένοι από το κρητικό τοπίο. Αγαπημένος τους προορισμός είναι το οροπέδιο του Καθαρού που βρίσκεται στην ορεινή ενδοχώρα του Δήμου. Εκεί φιλοξενούνται από τον αγαπημένο τους φίλο κ. Γιώργο Τζανόπουλο και απολαμβάνουν τις ομορφιές της αυθεντικής κρητικής γης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα δύο ζευγάρια που επιλέγουν να περνάνε τις διακοπές τους στον Άγιο Νικόλαο. 

«Αυτή η αγάπη που μας δείχνετε είναι πολύτιμη για την κοινωνία αλλά και συνολικά για τη χώρα μας! Όπως γνωρίζετε, περνάμε δύσκολες ώρες και τα καλά λόγια σας είναι πολύ αναγκαία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο τουρισμός μας στηρίζεται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στη φιλοξενία, όπως επίσης στο καλό κλίμα, στις καθαρές και μοναδικές παραλίες μας, στην κρητική διατροφή καθώς και στις εναλλαγές της φύσης και του τοπίου. Τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν έχουν επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες μας και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αισθάνεστε όμορφα» πρόσθεσε ο κ. Κουνενάκης.

Τα δύο ζευγάρια αποχαιρέτησαν το δήμαρχο συγκινημένοι και του πρόσφεραν ένα DVD με το γάμο τους στη Λίμνη, το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό, με καλλιτεχνικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν τον Άγιο Νικόλαο και μπορεί να αποτελέσει διαφημιστικό υλικό για την προβολή των γάμων!

Τέλος, ο κ. Κουνενάκης, είπε ότι ο Mark, η Sophie, o Bryan και η Janice REYNOLDS είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σκωτία και αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης για τον τουρισμό της Ελλάδας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καλέσουμε, να τους ευχαριστήσουμε και να τους χαρίσουμε το αναμνηστικό δίπλωμα για την συνεχή παρουσία τους και την αγάπη που δείχνουν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια! 

Τους προσφέρθηκαν επίσης κρητικό λάδι και ποιοτικές εκδόσεις βιβλίων για την περιοχή.
flashnews.gr