Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η κρίση γονατίζει τους Ηρακλειώτες – 2.500 χιλιάδες οικογένειες ζητούν βοήθειαΗ ανάγκη άπορων οικογενειών να βρουν στήριγμα επιβίωσης αποτυπώνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από τα μέτρα λιτότητας. 

Μέσα σε διάστημα δύο ετών ...... το φαινόμενο των νεόπτωχων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμερα 2.500 χιλιάδες οικογένειες χρήζουν βοήθειας στο Ηράκλειο…

Ο εφιάλτης της ασιτίας χτυπάει την πόρτα σε οικογένειες του Ηρακλείου και απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Πρόνοια δέχεται μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων στα όρια της κατάρρευσης επειδή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες τους για φαγητό. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύτεκνες οικογένειες, με άνεργους γονείς, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για τροφή. Η απόγνωση αποτυπώνεται στις εκκλήσεις τους για βοήθεια και στην αγωνία τους να καταφέρουν να εξασφαλίσουν φαγητό!

Σε καθημερινή βάση, άνθρωποι μας χτυπούν την πόρτα ζητώντας βοήθεια επισημαίνει στο prismanews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη και συμπληρώνει αξιολογούμε τα περιστατικά και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των οικογενειών. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η τροφή.

Το νούμερο είναι ασύλληπτο σε μία κοινωνία που είχε συνηθίσει σε συνθήκες ευμάρειας και ποιότητα ζωής άνω του μέσου όρου. Τα στοιχεία της Λότζια προκαλούν σοκ και μαρτυρούν πως το φαινόμενο των … νεόπτωχων είναι το υπ αριθμόν ένα που πρόβλημα κοινωνικής συνοχής της πόλης και οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Από τη λίστα των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια στις κοινωνικές δομές δεν λείπουν και μέχρι πρότινος γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης ενώ η υπηρεσία πρόνοιας αντιμετωπίζει απίστευτα περιστατικά, ακόμη και περιπτώσεις οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα (ακόμη και τροφή) για τα παιδιά τους, όπως αναφέρει το prismanews.gr

Είμαστε σε επαφή με συλλόγους, την εκκλησία και ιδρύματα ώστε σε συνεργασία να καλύψουμε βασικές ανάγκες αυτών των οικογενειών. Αγοράζουμε τρόφιμα, αναζητούμε και αξιοποιούμε δωρεές, προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες και καθημερινά αυξάνονται σημειώνει χαρακτηριστικά η κ.Συγγελάκη.

Αμείλικτοι οι αριθμοί

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από το καλοκαίρι του 2009, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου της περιφέρειας Κρήτης η αύξηση των οικογενειών που εξυπηρετούνται πλησιάζει το 300%. Σήμερα εξυπηρετούνται περισσότερες από 770 οικογένειες ενώ η αυξητική τάση παραμένει και η υπηρεσία Πρόνοιας του Ηρακλείου κάνει έκκληση ανθρωπιάς για την κάλυψη των αναγκών.

Καθημερινά δίνουμε μάχη για να καλύψουμε την ανάγκη αυτών των οικογενειών που έρχονται σε εμάς για βοήθεια δηλώνει στο prismanews ο διευθυντής της υπηρεσίας Σπύρος Επιτροπάκης. Η ανάγκη του κόσμου είναι τεράστια. Κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε ελπίδα σε εκατοντάδες οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα συμπληρώνει.


kafeneio-gr.blogspot.com