Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

H βασίλισσα Ελισάβετ θα συναντήσει τον πρώην ηγέτη του IRAΗ βασίλισσα δεν έχει ποτέ συναντηθεί με οποιοδήποτε στέλεχος IRA ο οποίος ευθύνεται για τη δολοφονία στενού συγγενή της

Ο πρώην ηγέτης του IRA και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας, Μάρτιν Μακ Γκίνες, πρόκειται να συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά εντός...... της ερχόμενης εβδομάδος, σε μία ιστορική συνάντηση ανάμεσα σε δύο πλευρές που ήταν για αιώνες σε έντονη διαμάχη.

Συγκεκριμένα, ο Μακ Γκίνες προσκλήθηκε σε εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και η βασίλισσα.

Την επίσκεψη ενέκρινε το Sinn Fein, παρά τις δυσκολίες που θα φέρει αυτό για πολλούς Ιρλανδούς, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Τζέρι Άνταμς. «Είναι όμως καλό για τη χώρα», τόνισε.

Η Ελισάβετ, που επισκέπτεται την Βόρειο Ιρλανδία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη με αφορμή το αδαμάντινο ιωβηλαίο, ποτέ δεν έχει συναντηθεί με οποιοδήποτε στέλεχος IRA ο οποίος ευθύνεται εξάλλου για τη δολοφονία του στενού συγγενή της, Λόρδου Μάουντμπατεν, το 1979.

Επίσης η βασίλισσα έχει αποφύγει στο παρελθόν να συναντηθεί και με την πολιτική πτέρυγά του IRA, το κόμμα Sinn Fein.

Κατά την επίσκεψή της πέρυσι στην Ιρλανδία οι ηγέτες του Sinn Fein και αυτοί απέφυγαν να συναντηθούν με την Ελισάβετ.